• logo2-960
Események Nemzetkozi Konferencia Európa napi megemlékezéssel kezdődött a konferencia

A békéscsabai polgármesteri hivatalban 2011. május 9 és 12 között megrendezett konferencián öt testvérváros, a finn Mikkeli, a német Wittenberg, a lengyel Tarnowskie Góry, a romániai Székelyudvarhely és Belényes egy-egy delegációja vett részt a helyi civil szervezetek képviselőivel együtt.

 

A konferencia május 9-én, hétfőn Európa Napi megemlékezéssel kezdődött, filmvetítéssel, a Balassi Táncegyüttes és a Bartók Béla Zeneiskola növendékeinek műsorával színesítve.

A több napos rendezvény során a külföldi résztvevők megismerhették a magyarországi civil szektor történelmét, sajátosságait, a Békés megyei és a békéscsabai civil szervezeteket, önkormányzatokkal való kapcsolatokat, az önkormányzatokkal való együttműködések formáit.

A külföldi intézmények és szervezetek bemutatkozásai során sok értékes információt hallhattak a résztvevők, megismerhették a testvérvárosok önkormányzatainak és az ottani civil szervezetek együttműködéseit, milyen támogatási rendszerek működnek a különböző városokban.

Kedden délután a vendégek az Ibsen Házat (kulturális központ) látogathatták meg. Szerdán Békéscsaba nevezetességeivel ismerkedhettek meg, csütörtökön pedig műhelymunkával zárult a konferencia.

Videók

...