• logo2-960
Események Nemzetközi Ifjúsági Találkozó Hat város fiataljai találkoztak Békéscsabán

2012. április 2-6 között Nemzetközi Ifjúsági Találkozón vett részt közel 70 középiskolás fiatal és vezetőik Békéscsaba testvérvárosaiból.

 

 

Békéscsaba MJV Önkormányzata által szervezett találkozó a harmadik nagy eseménye volt az „Európa a polgárokért” uniós program által támogatott rendezvénysorozatnak.
A programra Békéscsaba város 5 testvérvárosából érkeztek fiatalok, úgy mint Lutherstadt Wittenbergből (Németország), Mikkeliből (Finnország), Trencsényből (Szlovákia), Belényesről és Székelyudvarhelyről (Románia).
Az 5 napos találkozó során a fiatalok különböző generációs problémákkal, témákkal foglalkoztak, megismerhették egymás kultúráját, személyes ismeretségek, barátságok alakultak ki.
A külföldi fiatalok számára nagy élmény volt bekapcsolódni a Békéscsabai Kulturális Központ Patent Ifjúsági és Diákiroda és a Békéscsabai Diákönkormányzat által szervezett LIKE (Lézengő Ifjúság Kulturális Eseménye) kulturális programba, amelyen részt vehettek előzetesen beküldött fotókkal a fotó pályázaton, illetve táncos, zenés előadásokkal is bemutatkozhattak a város diákjainak, lakosságának.
A találkozó a közös együttműködési lehetőségek kidolgozásával zárult, ahol már konkrét elképzelések, tervek is megfogalmazódtak.

Videók

...