• logo2-960
Események Kontaktnapok Székelyudvarhelyi testvérvárosi találkozó

2011. december 16-18 között Székelyudvarhely önkormányzata látta vendégül a békéscsabai és testvérvárosainak (Mikkeli - Finnország, Tarnowskie Góry - Lengyelország) delegáltjait.

 

 

A program Békéscsaba Városának „Az önkormányzatok munkáját támogató civil szervezetek hálózatának létrehozása” pályázata keretében, az "Európa a polgárokért" uniós program támogatásával valósult meg.
A pályázatnak fontos részei a kontaktusnapok, személyes találkozók, tapasztalatcserék lebonyolítása, melyek erősítik a már megvalósult programok eredményeként létrejött kapcsolatokat, illetve tovább bővítik azokat, nemcsak az önkormányzatok, hanem a civil szervezetek között is. Ezek a találkozók lehetőséget adnak arra is, hogy Békéscsaba testvérvárosai önkormányzatának a civil szervezetekkel történő együttműködéseit is megismertessék.
 
Székelyudvarhely város vezetése is régóta működik együtt a helyi civil szervezetekkel, melynek jó példája az a Karácsonyi Vásár programsorozat, amelyen a delegációk részt vettek. A december 16-24 közötti időszakban számos műsor és program (különböző zenei koncertek, disznóvágás verseny, karácsonyi kirakodó vásár, kézműves foglalkozások, előadások stb.) várja az érdeklődőket a Városháza előtti színpadon és a helyi intézményekben. A város parkjában külön „Meseváros” fogadja a fiatalabb nemzedéket, ahol az óvódás, kisiskolás korosztálynak szóló műsorok kerülnek megrendezésre.
A delegációk részt vehettek egy hagyományos disznóvágás versenyen, megtekinthették a város nevezetességeit, részt vettek egy szakmai találkozón.
 
A vendégek december 17-én a Városházán találkoztak az önkormányzat szakmai munkatársaival és a helyi civil szervezetek képviselőivel. A szervezetek bemutatkozásán túl, megismerhették a székelyudvarhelyi civil támogatások rendszerét, együttműködési formáikat. Lehetőség volt a jövőre tervezett nemzetközi ifjúsági találkozó előkészületeinek megbeszélésére is, amelyre várhatóan Békéscsabán 2012. áprilisában kerül sor.

Videók

...